keyboard_arrow_right Aanbieding toevoegen
keyboard_arrow_right Aanmelden
keyboard_arrow_right Registreren
keyboard_arrow_right Huis
keyboard_arrow_right Industrie
keyboard_arrow_right Zoeken
keyboard_arrow_right Kopen
keyboard_arrow_right Verkopen

Het verhaal van hoe Massey Ferguson wereldwijd meer tractoren verkocht dan wie dan ook

Title picture
Het verhaal van Massey Ferguson begon in een bescheiden gereedschapsschuur in Ontario! Daniel Massey besloot in 1847 met de productie van landbouwwerktuigen te beginnen. Hij was er goed in en het bedrijf groeide snel. De gecombineerde handharkmaaier was een grote innovatie. Massey concentreerde zich op oogstgereedschap en de hoge kwaliteit die hij bood, was de reden voor hun vertoning op de industriële tentoonstelling van Parijs in 1867.
 
De opkomst
 
Massey sloeg de handen ineen met de andere grote Canadese fabrikant van landbouwmachines in 1891, waarmee de Massey-Harris Limited werd geboren. De voortdurende ontwikkeling resulteerde in een baanbrekende uitvinding: de driepuntsbok werd geïntroduceerd in 1926. Hij wordt nog steeds gebruikt bij de productie van elke tractor die momenteel op de markt is. Vier jaar later werd de eerste tractor van Massey-Harris gelanceerd. Het bedrijf kon zijn eerste zelfrijdende maaidorser laten zien - 1938 - deze werd volledig ontworpen en gebouwd door de ingenieurs van het bedrijf.
 
Het bedrijf toonde een enorme steun aan hun regering en bracht tijdens de Tweede Wereldoorlog tanks, jachtbommenwerpersvleugels, geweerbevestigingen en ambulance- en troepentransportschalen door. Na de oorlog opende het bedrijf hun nieuwe fabriek in Coventry, Engeland, dat destijds de grootste tractorfabriek ter wereld was.
 
De belangrijkste samenvoeging
 
In 1953 fuseerden Massey-Harris en het bedrijf Ferguson en het nieuwe bedrijf werd vijf jaar later omgedoopt tot Massey-Ferguson.
 
Perkins en Landini behoorden tot de belangrijke overnames van Massey-Ferguson, die beide in 1959 plaatsvonden. Perkins werd bijna 30 jaar later aan Caterpillar verkocht.
 
Het bedrijf introduceerde in 1969 een vierwielaangedreven tractor, een van de eerste in zijn soort wereldwijd, uitgerust met een diesel V8-motor.
 
Eind jaren 70 werd de eerste Massey-Ferguson-compacttractor gelanceerd en rond dezelfde tijd werd de driepuntsbok elektronisch. Ondertussen kocht het bedrijf het tractorbedrijf Eicher - een Duitse producent van kleine tractoren. De deal werd gesloten in 1973. Het volgende jaar werd gekenmerkt door de overname van Hanomag, wat een vergissing bleek te zijn, aangezien Massey-Ferguson in slechts vijf jaar tijd een kwart miljard dollar verloor. Uiteindelijk verkochten ze Hanomag.
 
De door het bedrijf geproduceerde zelfrijdende maaidorser werd door het Equipment Manufacturers Institute bekroond als een van de 100 belangrijkste bijdragen aan de wereld van de gemechaniseerde landbouw.
 
Het technologische voordeel
 
Een belangrijke stap voor het bedrijf was hun technologische voordeel dat werd bereikt met de introductie van de Datatronic Massey en Massey Autotronic Systems in 1987. Ze werden exclusief aangeboden door Massey-Ferguson om de controle over de tractor te verbeteren. Alle door het bedrijf geproduceerde maaidorsers werden vijf jaar later uitgerust met GPS-positionering, waardoor een nauwkeurige opbrengstkartering tijdens het oogsten een realiteit werd.
 
Het bedrijf nam de CVT-technologie (Constantly Variable Transmission) vier jaar daarna over en noemde hun nieuwe transmissie de Massey Dyna-6. De opvolger, de Massey Dyna CT, is nog steeds in productie en behoort tot de meest geavanceerde ter wereld.
 
De in 1997 geïntroduceerde roterende maaidorser werd een symbool van betrouwbaarheid en hoge prestaties. De ontwikkeling en vooruitgang van de machines werden niet beïnvloed door de economische ups en downs die Massey Ferguson in de jaren 80 en 90 moest doormaken. Enkele van de meest succesvolle modellen, zoals de Massey-Ferguson 6100 en 8100-serie, werden halverwege de jaren 90 gelanceerd.
 
Hesston en Massey Ferguson begonnen samen te werken en hun gezamenlijke inspanningen resulteerden in 2006 in de gloednieuwe hooimateriaallijn. Slechts vier jaar later werd de draperhead getoond met een flexibele maaibalk, de eerste in zijn soort. De RB silagepers en de Massey-Ferguson 9250 DynaFlex maaidorser met een flexibele maaibalk werden gelanceerd, die perfect bleken te zijn voor het oogsten van kleine granen. Ook de Massey Ferguson WR9900 bleek een marktsucces. De nieuwe Massey RazorEdge serie maaikneuzers zijn ook een belangrijke innovatie.
 
Massey Ferguson is trots op het feit dat er meer tractoren door hen worden geproduceerd dan door enige andere fabrikant ter wereld. Tegenwoordig heeft het merk veel te bieden. Het productassortiment omvat tractoren in alle soorten en maten die geschikt zijn voor verschillende doeleinden, evenals maaidorsers, zwadmaaiers, draper- en schijfkoppen, maaiers, balenpersen, harken, plantmachines, laders en vele andere soorten landbouwmachines.
 
 
 
Meer info op: http://www.masseyferguson.us.


arrow_back_iosTerug

Advertenties gerelateerd aan het artikel Bekijk alle

MASSEY FERGUSON 7626 DYNA-6 Italy
MASSEY FERGUSON 7626 DYNA-6

2014
Diesel
2 595 M.h.

Europe, Italy

23 500 EUR Zonder BTW
MASSEY FERGUSON 3095 Italy
MASSEY FERGUSON 3095

1992
Diesel
9 300 M.h.

Europe, Italy

10 500 EUR Zonder BTW
MASSEY FERGUSON 9240 Bulgaria
MASSEY FERGUSON 9240

1998
Diesel

Europe, Bulgaria

20 912 EUR Zonder BTW
MASSEY FERGUSON 6290 Bulgaria
MASSEY FERGUSON 6290

2002
Diesel
7 976 M.h.

Europe, Bulgaria

31 394 EUR Zonder BTW