keyboard_arrow_right Aanbieding toevoegen
keyboard_arrow_right Aanmelden
keyboard_arrow_right Registreren
keyboard_arrow_right Huis
keyboard_arrow_right Industrie
keyboard_arrow_right Zoeken
keyboard_arrow_right Kopen
keyboard_arrow_right Verkopen
keyboard_arrow_right

Hier is hoe CASE is gegroeid in de loop van 170 jaar

Title picture
Het oorspronkelijke bedrijf, Racine Threshing Machine Works, heette Jerome Povese Case. De basis in Wisconsin werd opgericht in 1842. Vijf jaar later richtte een man genaamd Cyrus McCormick zijn eigen instelling op, waarmee hij de McCormick Harvesting Company oprichtte. Het ontwikkelde zich in 1902 bij International Harvesterin. In de komende decennia wisten de twee afzonderlijke bedrijven aanzienlijk te groeien. CASE heeft een systeem kunnen creëren dat graan en stro scheidt, terwijl McCormick de functionaliteit van de maaidorsers verbetert.
 
 
 
De eerste jaren
 
CASE introduceerde de nieuwigheid in 1869 toen het de stoommachine-tractor introduceerde die zijn bedrijf al enkele jaren ontwikkelde. Het was echter niet zelfaangedreven en was slechts een energiebron voor de rest van de veldapparatuur.
 
De ramp sloeg een paar jaar later toe en de fabriek van McCormick werd tijdens de Grote Brand in Chicago platgebrand. CASE kwam tussenbeide en het voorwendsel van samenwerking. Pas vijf jaar later bouwde het bedrijf zijn eerste zelfrijdende tractor, maar het hangt nog steeds af van de paarden - de motor moest worden aangedreven door een paardenkoets.
 
 
 
Een enorme stap voorwaarts was de eerste Case-tractor met een benzinemotor die in 1892 werd geïntroduceerd, maar de markt bleek moeilijk te accepteren van het idee van een niet-stoomaangedreven machine. 19 jaar later kwam de benzinetrekker op de markt.
 
Modellen om de toekomst vorm te geven
 
 
 
International Harvester introduceerde in 1910 een indrukwekkend grote tractor, de Case Titan, en dit maakte bijna de weg vrij voor de productie van grote tractoren.
 
 
 
Case Farmall - een slim ontworpen kleine tractor met meerdere oogst-, teelt- en ploegenwerktuigen, werd in 1923 geïntroduceerd. Dertien jaar later introduceerde International Harvester de kenmerkende rode kleur als een nieuw kenmerk van hun productlijn. In 1939 heeft het bedrijf Case Farmall opnieuw ontworpen en heeft het drie verschillende maten machines van de tweede generatie te koop.
 
 
 
De eerste katoenoogstmachine werd in 1943 getoond en is tot op de dag van vandaag bewaard gebleven - momenteel gehuisvest in het Smithsonian Museum. Precies 15 jaar later introduceerde de familie Steiger een tractor die veel meer vermogen heeft dan traditionele machines, en deze werd in 1963 in productie genomen.
 
 
 
De Case Axial Flow Combine was een innovatief model dat in feite elk typisch aspect van de maaidorser verbeterde. Vierwielaandrijving en kniktrekkers kwamen begin jaren tachtig in productie. Bij het ontwerpen van deze nieuwe modellen besloten ingenieurs om de bestuurdersstoel achterin de machine te plaatsen. Het modellengamma omvatte de 4994, met een 400-box V8-motor uitgerust met een turbolader.
 
 
 
De fusie
 
 
 
Case IH werd formeel opgericht nadat Case en International Harvester fuseerden tot 's werelds op één na grootste fabrikant van landbouwmachines. Steiger werd onderdeel van het bedrijf in 1987 en al snel werd het eerste tractormodel volledig ontwikkeld na de onthulling van de gecombineerde krachten van Case en International Harvester - Case Magnum. In 1989 werd de Case Maxxus aan het productportfolio toegevoegd - het was een krachtige maar zuinige machine met ongeëvenaarde prestaties en flexibiliteit.
 
 
 
Case IH markeerde 150 jaar succesvolle groei in 1992. De volgende jaren werden gekenmerkt door de introductie van bewakingstechnologie genaamd Advanced Farming Systems (AFS gelanceerd als een service in 1995) en later werden sproeiers toegevoegd aan het productassortiment van het bedrijf. . De Case Austoft-stokcombinatie werd ook onthuld in 1995, een belangrijke innovatie. Dit maakte het rietoogstproces veel efficiënter en was een succesvol product ontwikkeld door Case IH.
 
 
 
1996 werd gekenmerkt door de introductie van een krachtige 360 ​​pk Case Quadtrac-tractor. De tractor was uitgerust met vier sporen in plaats van wielen, vandaar de naam. Dit gaf de machine veel meer tractie dan andere tractormodellen. De Case MX Magnum werd in 1998 door Business Week uitgeroepen tot beste nieuwe product van het jaar, het beste cadeau voor de 10e verjaardag van Case IH.
 
 
 
Nieuwe technologie
 
 
 
Het merk Farmall keerde in 2003 terug op de markt met de geheel nieuwe D Case- en Case DX-modellen. Drie jaar later kwam er weer een innovatie op de markt. De Case Module Express 625 was een katoenplukmachine met een slim ontwerp waarmee de machine modules kon bouwen tijdens het oogstproces. In 2009 ontwikkelde Case IH ook automatische transmissies voor zijn tractoren met CVT-technologie. De technologie voor selectieve katalytische reductie (SCR) werd in 2010 geïntroduceerd. De nieuwe Case Magnum-tractoren hebben een SCR-katalysator die met succes de emissies vermindert, de machineprestaties verbetert en het brandstofverbruik verbetert. Farmall-tractoren vierden de hunne en het 90e jaar op de markt in 2013.
 
 
 
Tractoren hebben in de loop der jaren talloze Tractor of the Year-prijzen gewonnen, momenteel biedt het merk een breed scala aan landbouwmachines aan, zoals zaaimachines, zaaimachines, katoenplukkers, oogstmachines, cultivatoren, ploegen, maaiers, ventilatoren, balenpersen, laders en mini-stuurmachines.
 
 
 
Meer informatie op https://www.caseih.com/northamerica/en-us/home.


arrow_back_iosTerug

Advertenties gerelateerd aan het artikel Bekijk alle

CASE QUADTRAC STX440 Bulgaria
CASE QUADTRAC STX440

2001
Diesel
7 211 M.h.

Europe, Bulgaria

63 452 EUR Zonder BTW
CASE PUMA 140 Bulgaria
CASE PUMA 140

2008
Diesel
6 587 M.h.

Europe, Bulgaria

36 762 EUR Zonder BTW
CASE MAGNUM 310 Bulgaria
CASE MAGNUM 310

2009
Diesel
4 620 M.h.

Europe, Bulgaria

56 243 EUR Zonder BTW
CASE IH CVX1135 Netherlands
CASE IH CVX1135

2005
Diesel

Europe, Netherlands

Bel voor prijs