keyboard_arrow_right Aanbieding toevoegen
keyboard_arrow_right Aanmelden
keyboard_arrow_right Registreren
keyboard_arrow_right Huis
keyboard_arrow_right Industrie
keyboard_arrow_right Zoeken
keyboard_arrow_right Verkopen

Bouwmachines

 

De geschiedenis van zware bouwmachines gaat een lange weg terug

De mensheid heeft een lange geschiedenis in de bouw en engineering. Het nieuwe stenen tijdperk was de periode waarin de eerste primitieve gereedschappen werden gebruikt. De basisfuncties zoals knippen, schrapen en beukende werden ontdekt. Met de koper en de Bronstijd werd het wiel geïntroduceerd en dit liet de constructie verder. Gereedschappen werden nauwkeuriger en duurzamer. Ijzer werd grotendeels gebruikt tijdens de IJzertijd en de nieuw ontwikkelde gereedschappen werden gebruikt om de houtbewerking te verbeteren. Er wordt aangenomen dat rollen en sleeën voor het eerst werden gebruikt door de Egyptenaren.

De eerste werkelijke zware bouwwijze

Als het gaat om zware bouw apparatuur, is het redelijk om te zeggen dat de Romeinen waren de eerste om soortgelijke apparaten te gebruiken. Mensen in het oude Griekenland en het Romeinse Rijk werden gekenmerkt door het gebruik van water wielen en houten kranen. Deze apparaten, evenals de paal bestuurder dateren uit de 15e eeuw. Echter, de eerste echte machines gebruikt in de bouw werden geïntroduceerd in het begin van de 18e eeuw. Een van de pioniers van de industrie, Marc Isambard Brunel, patenteerde het tunneling Shield in 1818.

Pas aan het einde van de 19de eeuw werden de eerste versies van verschillende zware machines die tegenwoordig in gebruik waren ontwikkeld en tot die tijd werden dieren gebruikt om de gebruikte apparaten aan te stellen. Records van Britse korren met behulp van stoomkracht in 1796 bestaan vandaag. De draagbare stoommachine hervormd dit veld en de landbouwmachines waren de eersten die er baat bij hadden. Vervolgens werden tractoren getransformeerd of ontwikkeld, dat is hoe de wals werd uitgevonden. Toen benzine-en dieselmotoren op grote schaal werden gebruikt, werden ze de voorkeurskeuze voor voortstuwing voor Bouwmachines over ethanol en kerosine. Amerika was de grootste potentiële markt voor dergelijke machines.

De evolutie en uitvinding van moderne zware machines

William Otis ontwierp de eerste echte zelf aangedreven graafmachine in 1835. Hydraulische systemen werden ook meer en meer gebruikt, evenals elektrisch aangedreven apparatuur. De vorkheftruck werd uitgevonden rond dezelfde tijd toen de Holt Manufacturing Company werd opgericht (vandaag bekend als Caterpillar)-Holt produceerde de gas-aangedreven crawler tractor die werd gebruikt als basis en inspiratie voor militaire machines, ook. In termen van massaproductie was de eerste belangrijke machine die geproduceerd werd de 1917 Fordson tractor, gevolgd door een front loader machine. Over het algemeen beïnvloede landbouwmachines sterk de zware bouwmachines wereld.

In het begin van de 20e eeuw werd het eerste commerciële voertuig gelanceerd op de markt – de Lombard Steam log Hauler. Ingenieurs realiseerden zich hoe tracks de capaciteiten van de machines zouden verbeteren, zodat ze ze implementeerden-tractoren, bulldozers en graafmachines gebruiken nog steeds tracks. De bulldozer zoals we die kennen is uitgevonden in de jaren 1920.

De hand schop was niet meer nodig omdat de down van de 20e eeuw de tijd was waarop de hydraulische graafmachines al een paar decennia waren ontwikkeld. Dit is natuurlijk een verhoogde productiviteit. Grondverzet en graven werden veel minder arbeidsintensieve taken. De heavy-duty containerkranen werden op grote schaal gebruikt in de jaren vijftig. Daarna werden ook speciale transportmiddelen van zware machines ontwikkeld, omdat dergelijke apparatuur steeds populairder werd over de hele wereld. Rond die tijd ontwikkelde Liebherr de eerste mobiele Torenkraan ter wereld in 1949 die nodig was omdat gebouwen hoger en hoger werden.

Na de Tweede Wereldoorlog was de bouw in veel landen bloeiende, en zware machines waren meer dan ooit nodig. De bouwsector omhoogde als wegen en snelwegen werden gebouwd over de hele wereld in de jaren 1960.

De moderne apparatuur

De jaren zeventig en tachtig waren tijden waarin veel fabrikanten van bouwmachines fuseerden, en een verscheidenheid aan verordeningen werden geïntroduceerd, wat resulteerde in efficiëntere en milieuvriendelijke machines. Caterpillar domineerde ook de Amerikaanse markt en een groot deel van het marktaandeel van de wereld. Verhuur van bouwmaterieel werd een ding in het begin van de 21e eeuw en de industrie groeide. Elektrisch aangedreven machines werden ook gepresenteerd.

 

In een kwestie van anderhalf eeuw is het bouwmaterieel een lange weg te gaan en hebben we vandaag een enorme verscheidenheid aan zware machines ter beschikking. Skidders, verreikers, graders, bulldozers, scrapers, pijpmachines, pavers, rollers, graafmachines en tientallen andere soorten slim ontworpen apparaten hebben geholpen om de wereld te hervormen. Het was de introductie van hydraulica, stoomkracht en de interne verbrandingsmotor die het spel veranderde, en vandaag de dag zijn we nog steeds getuige van de evolutie van zware bouwmachines.

Advertenties uit deze branche Bekijk alle

KOMATSU PC360LC-11 Bulgaria
KOMATSU PC360LC-11

2020
Diesel
2 700 M.h.

Europe, Bulgaria

175 000 EUR Zonder BTW
CATERPILLAR 966H United Kingdom
CATERPILLAR 966H

2008
Diesel

Europe, United Kingdom

45 000 EUR Zonder BTW
HITACHI ZX140W-3 Bulgaria
HITACHI ZX140W-3

2013
Diesel
5 530 M.h.

Europe, Bulgaria

43 500 EUR Zonder BTW
HITACHI ZX210LC-3 Bulgaria
HITACHI ZX210LC-3

2013
Diesel
5 000 M.h.

Europe, Bulgaria

43 500 EUR Zonder BTW