keyboard_arrow_right Aanbieding toevoegen
keyboard_arrow_right Aanmelden
keyboard_arrow_right Registreren
keyboard_arrow_right Huis
keyboard_arrow_right Industrie
keyboard_arrow_right Zoeken
keyboard_arrow_right Verkopen

Landbouw

 

De geschiedenis van de landbouw begint ongeveer 10.000 jaar geleden in het Neolithische tijdperk in het huidige West-Azië. De eerste gewassen werden gekweekt met primitieve metalen gereedschappen die werden uitgevonden toen het tijdperk eindigde.

Egypte was waar irrigatie wordt verondersteld te worden toegepast eerst dat gebeurde rond 6.000 jaar voor Christus De Bronstijd en de volgende periodes waren de tijden waarop andere delen van de wereld verschillende landbouwmethodes met gereedschap hadden aangenomen. Domesticatie van dieren wordt steeds belangrijker. De gewasrotatie en het gebruik van de snijplank ploegen volgden en de landbouw werd veel efficiënter. 

 

HET BELANG VAN DE BRITSE LANDBOUW REVOLUTIE

 

Naarmate nieuwe ontdekkingen zoals de stoommachine werden geïntroduceerd, werd de landbouw voor altijd veranderd. Een belangrijke periode in de ontwikkeling van de landbouw is de Britse landbouw revolutie die plaatsvond tussen de 17e en de 19e eeuw. Veel nieuwe teelt-en gewasrotatie methoden werden geïntroduceerd en de productiviteit groeide in die tijd aanzienlijk. De door paarden getrokken zaad boor van Jethro Tull markeerde het begin van het tijdperk. Dorsmachines vervangen door de hand na Andre Meikle uitgevonden de Thresher in 1719 en wielen machines vervangen handmatig oogsten met scherpe messen. Vóór deze periode werden alleen ploegen en sikkels gebruikt. De door smid gemaakte gereedschappen werden echter langzaam achterhaald naarmate er nieuwe machines werden uitgevonden. De fabrikanten van deze machines waren meestal kleine workshops. Hun vaardigheden waren cruciaal omdat ze metaal introduceerden dat het hout dat meestal werd gebruikt voor het produceren van landbouwmaterieel verving tot die tijd. Een mooi voorbeeld is John Deere, die de eerste serie van zijn revolutionaire ploeg in de jaren 1840 produceerde. Hiram Moore patenteerde de eerste Harvester in 1835 terwijl Aussie John Ridley de Gallische stripper ontwikkelde.

Er werden vervolgens paarden getrokken Reapers geproduceerd, die begrijpelijkerwijs veel efficiënter waren dan hand Reapers. Scotsman Patrick Bell creëerde de eerste Reaper machine in 1826. McCormick begon met het produceren van oogstmachines in de jaren 1840 in de Verenigde Staten H. Moore и J. Hascall's gepatenteerde machine bevatte het oorspronkelijke ontwerp van de klassieke combinatie. Rond dezelfde tijd werden gecombineerde oogstmachines enigszins populair, en de case Corporation (knowns als de Racine-Threshing-machine werkt toen) begon met het ontwikkelen van dergelijke computers in 1842.

 

 
DE BAANBREKENDE STOOMMACHINES

 

De stoom aangedreven ploeg motor werd in het midden van de 19e eeuw geïntroduceerd. De motoren waren ook geschikt voor gebruik in molens, dorsmachines en pompen. Ransomes en Sims & Jefferies behoorden tot de fabrikanten van deze motoren.

Mann's Patent Steam Cart en Wagon Company en Richard Garrett & Sons behoorden tot degenen die stoom trekkers ontwierp die werden gebruikt voor ploegen, maar paarden waren nog steeds zware concurrentie in de late 19e eeuw. Charles hart en Charles Parr introduceerden de tractor met inwendige verbrandings voeding in 1896.

Met andere woorden, operaties zoals maïs oogsten en schuurwerk werden langzaam gemechaniseerd, en een totaal van zes bedrijven geproduceerd gecombineerde oogstmachines in de VS door 1890.

DE 20E EEUW

 

Het begin van de 20e eeuw werd gekenmerkt door de vorming van een markt voor landbouwmachines. Veel nieuwe uitvindingen droegen bij aan de snelle groei van dat segment, zoals de benzine-en dieselmotoren. De jaren 1920 en 1930 waren de tijd dat veel van de grote bedrijven die we vandaag kennen, zoals John Deere, Case en McCormick, uitgebreid en geïntroduceerd nieuwe technologie. Rubber banden en hydraulica werden voor de eerste keer in de geschiedenis gebruikt voor de productie van tractoren en andere machines. Diesel motoren werden veel gebruikt in gecombineerde oogstmachines die lichter en veel efficiënter werden dan stoom aangedreven.

Het midden van de 20e eeuw was getuige van een bloeiende agrarische machine industrie, vooral na de WOII periode. De jaren zestig en zeventig waren de periode waarin producenten van landbouwmachines begonnen te groeien door hun producten in andere landen over de hele wereld te verkopen en te vervaardigen. Als gevolg van het brede gebruik van verschillende machines veranderde de economische omgeving in de meeste landen drastisch naarmate hun agrarische sectoren snel groeiden.

 

 

 

DE TECHNOLOGIE

Uiteindelijk had de agrarische sector allerlei machines en functies in zijn activiteiten geïmplementeerd. Machines zoals trucks en vliegtuigen werden ook gebruikt in verschillende landbouw taken. Stationaire motoren en pompen, zaaimachines en plantenbakken zijn slechts een klein deel van de apparatuur die wordt gebruikt in de landbouw.  Harry Fergusson ontwikkelde de driepunt Hitch die revolutionair was en later werd gebruikt door Henry Ford.

Afgezien van de machines worden allerlei digitale technologieën gebruikt om de efficiëntie van de landbouw processen te verhogen. Bewakings-en datasystemen, evenals GPS-systemen en zelfrijdende machines zijn al in gebruik.

U vindt alle soorten landbouwmachines die vandaag bekend zijn in de aanbiedingen van verkoop machines.

 

Advertenties uit deze branche Bekijk alle

ENERGY GROUP SIEVE GRAIN CLEANER BISS 25 T/H  Poland
ENERGY GROUP SIEVE GRAIN CLEANER BISS 25 T/H

2021

Europe, Poland

8 760 EUR Zonder BTW
ENERGY GROUP GRAIN CLEANER ASM 5 T/H  Poland
ENERGY GROUP GRAIN CLEANER ASM 5 T/H

2021

Europe, Poland

2 100 EUR Zonder BTW
JOHN DEERE  SF 3000 Czech Republic
JOHN DEERE SF 3000

2014

Europe, Czech Republic

Bel voor prijs  
JOHN DEERE  6130R  United Kingdom
JOHN DEERE 6130R

2013
Diesel
5 500 M.h.

Europe, United Kingdom

Bel voor prijs